Przepis pochodzi z bloga Sio-smutki Moniki 🙂
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka ziaren słonecznika
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki syropu klonowego
2 żółtka
Przygotowanie:
Jedną szklankę płatków zmielić w blenderze. Wszystkie składniki połączyć i formować kulki. Układać je na blasze wyłożonej papierem i lekko spłaszczyć. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg). Ciasteczka są chrupiące, a najlepsze jest to że można je chrupać bez wyrzutów sumienia 😀
Ciasteczka w ten weekend piekłam wspólnie z:
Gosią – Marcepanowy kącik
Dorotą – Moje małe czarowanie
Sylwią – Kuchnia Mniam
Magdą – Słodkie okruszki
Dianą – Di gotuje
Iwoną – Izioni smaki
Magdą – Z miłości do słodkości
Piękne i pyszne jeszcze zapomniałam dodać, że zdrowe 🙂 Dziękuję za wspólne pieczenie ciasteczek 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ja dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Mmm, pychota!! Dzięki za wspólne wypiekanie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Madziu 🙂
PolubieniePolubienie
Muszą byc pyszne z chrupiącymi płatkami 🙂 Dziękuję za wspólne wypiekanie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ja dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Smakowite ciacha 🙂 Dziękuję a wspólne pieczenie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie