Placuszki z borówkami

Składniki:

2 szklanki mrożonych borówek (w sezonie można użyć świeżych owoców)

1 mały jogurt naturalny

1 cukier waniliowy

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1-2 łyżeczki mielonego zielonego jęczmienia

pół na pół mąka tortowa  i graham

Przygotowanie:

Owoce rozmrozić, rozgnieść i wymieszać z resztą składników. Maki dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Placuszki smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, polać syropem klonowym lub sosem czekoladowym 🙂

placuszki-z-borowkami

Advertisements

6 uwag do wpisu “Placuszki z borówkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s