Jeśli mamy rano więcej czasu, warto go poświęcić na przygotowanie tej potrawy na śniadanie 🙂
Składniki
1 szklanka ryżu
2 szklanki wody
4 jajka
1 jogurt naturalny (200 ml)
/może być śmietana/
10-15 dkg sera żółtego
sól, pieprz
słodka papryka
Sposób przygotowania
Ryż wsypać na patelnie i zalać 2 szklankami wody. Posolić. Kiedy ryż wchłonie większość płynu, zrobić 4 wgłębienia. W każde wgłębienie wbić jajko.
Starty na drobnej tarce ser wymieszać z jogurtem, doprawić i wylać na jajka i ryż. Przykryć i smażyć na małym ogniu około 10 minut, aż jajka się zetną, a ser roztopi. Gotowe danie przełożyć na talerze i posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Nie wpadłabym na taki pomysł! 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Proste a smaczne 🙂
PolubieniePolubienie
ale ciekawy przepis 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie