Placuszki z kaki

Składniki:

2 jajka

1 i 1/2 szklanki mleka

pól na pół mąka pszenna typ 450 i graham

3-4 łyżki syropu klonowego

1 łyżeczka sody

1 łyżka octu winnego

2 owoce kaki

do podania sos wiśniowy Fanex

Przygotowanie:

Owoce obrać, pokroić na ósemki i wyciąć rdzeń. Pokroić w plasterki. Składniki ciasta wymieszać, mąki dodać tyle, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać polane sosem wiśniowym. Smacznego 🙂

placuszki-z-kaki-fanex

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Placuszki z kaki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s