Babka bananowa

babka bananowa3

Składniki:

4 dojrzałe banany

1 szklanka mąki graham pszennej

1 szklanka mąki tortowej pszennej

1/3 szklanki oleju

1 cukier waniliowy

2 łyżki cukru trzcinowego

2 łyżeczki sody oczyszczonej

5 dkg orzechów włoskich

5 dkg orzechów brazylijskich

3 łyżki ziaren słonecznika

78

Przygotowanie:

Banany obrać, pokroić i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy owocowej dodać pozostałe składniki i 6 łyżek wody i zmiksować na jednolitą masę, na końcu wymieszać z bakaliami. Ciasto przelać do farmy na babkę lub keksówki. Piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.

babka bananowa2


Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

9 uwag do wpisu “Babka bananowa

Dodaj komentarz