Składniki:
4 dojrzałe banany
1 szklanka mąki graham pszennej
1 szklanka mąki tortowej pszennej
1/3 szklanki oleju
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżeczki sody oczyszczonej
5 dkg orzechów włoskich
5 dkg orzechów brazylijskich
3 łyżki ziaren słonecznika
Przygotowanie:
Banany obrać, pokroić i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy owocowej dodać pozostałe składniki i 6 łyżek wody i zmiksować na jednolitą masę, na końcu wymieszać z bakaliami. Ciasto przelać do farmy na babkę lub keksówki. Piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.
Świetna! Wygląda na super wilgotną. yumi 🙂
PS> Zapraszam do udziału w ankiecie na moim blogu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Zajrzę na pewno 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda niesamowicie smacznie. Tyle orzeszków i słonecznik, na pewno jest chrupiąca 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wilgotna i chrupiąca 🙂 uwielbiam orzechy w każdej ilości 🙂
PolubieniePolubienie
Mniam! Wspaniała babka,taka na bogato! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Monia 🙂
PolubieniePolubienie
Coś pysznego! I jeszcze taka ilości bakali…biegnę do Ciebie po kawałek 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂 Zaparzam kawę 🙂
PolubieniePolubienie