Gulasz z parówkami

Tanie danie i praktycznie samo się robi 🙂

Składniki

500 g szynki wieprzowej

5 parówek

250 g pieczarek

2 cebule

1 papryczka chili

przyprawa do gulaszu

słodka papryka

sól, pieprz

zioła Małogsi

zioła prowansalskie

pasta paprykowa

1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką. Cebulę zeszklić, dodać mięso i posiekaną papryczkę chili, podsmażyć, zalać wrzątkiem. Przykryć. Dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone pieczarki i parówki. Gotować jeszcze 15-20 minut, doprawić do smaku. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego 🙂

gulasz z parówkami

6 uwag do wpisu “Gulasz z parówkami

Dodaj komentarz