Tanie danie i praktycznie samo się robi 🙂
Składniki
500 g szynki wieprzowej
5 parówek
250 g pieczarek
2 cebule
1 papryczka chili
przyprawa do gulaszu
słodka papryka
sól, pieprz
zioła Małogsi
zioła prowansalskie
pasta paprykowa
1 łyżka mąki
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką. Cebulę zeszklić, dodać mięso i posiekaną papryczkę chili, podsmażyć, zalać wrzątkiem. Przykryć. Dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone pieczarki i parówki. Gotować jeszcze 15-20 minut, doprawić do smaku. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego 🙂
Danko w sam raz dla mojego mężusia 🙂 Pyszna propozycja na obiad 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Mój wolałaby kurczaka, ale ileż można kurczaka we wszystkim jeść 🙂
PolubieniePolubienie
lubię takie połączenia smaków;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Nie no parówki w takim wydaniu To nie dla mnie !
PolubieniePolubione przez 1 osoba