Składniki:
2 golonki z indyka
musztarda piri-piri
miód
przyprawa do mięsa duszonego Galeo
Przygotowanie:
Z golonki wyciąć kości, środek nasmarować musztardą i miodem i posypać przyprawami, a następnie mięso zwinąć z powrotem związać nitką i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać po wierzchu przyprawami, skropić miodem i olejem, podlać niewielka ilością wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut, następnie odkryć, polać wytworzonym sosem i piec jeszcze około 30 minut do zrumienienia skórki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Pyszności ☺
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
niedawno jadłam, bardzo lubię:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja robię tylko dla siebie, bo mój D. nie lubi 😉 Nie wie co dobre 😉
PolubieniePolubienie