Golonki z indyka

Składniki:

2 golonki z indyka

musztarda piri-piri

miód

przyprawa do indyka Galeo

przyprawa do mięsa duszonego Galeo

olej

Przygotowanie:

Z golonki wyciąć kości, środek nasmarować musztardą i miodem i posypać przyprawami, a następnie mięso zwinąć z powrotem związać nitką i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać po wierzchu przyprawami, skropić miodem i olejem, podlać niewielka ilością wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut, następnie odkryć, polać wytworzonym sosem i piec jeszcze około 30 minut do zrumienienia skórki. Podawać z ulubionymi dodatkami.

golonki z indyka2

Reklamy

5 uwag do wpisu “Golonki z indyka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s