Śledzie z sałatką

„WIELKANOCNE PRZEPISY  SEKO”

Składniki:

Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko

2 ziemniaki

3 jajka

1/2 czerwonej cebuli

1 ogórek kiszony

3 łyżki groszku z puszki

majonez

sól, pieprz

koperek do posypania

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i obrać ze skorki, jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.  Ogórka pokroić i odcisnąć, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Śledziki osączyć z oleju, zwijać w ruloniki i napełniać sałatką. Całość posypać koperkiem. Smacznego 🙂

śledzie z sałatką2

banerek WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO

3 uwagi do wpisu “Śledzie z sałatką

Dodaj komentarz