„WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO”
Składniki:
Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko
2 ziemniaki
3 jajka
1/2 czerwonej cebuli
1 ogórek kiszony
3 łyżki groszku z puszki
majonez
sól, pieprz
koperek do posypania
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i obrać ze skorki, jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Ogórka pokroić i odcisnąć, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.
Śledziki osączyć z oleju, zwijać w ruloniki i napełniać sałatką. Całość posypać koperkiem. Smacznego 🙂
Śledzi nie lubię, ale mój tata zjadłby niejedną porcję takiego śledzika:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja nie przepadam za solonymi, ale takie w oleju uwielbiam 🙂
PolubieniePolubienie