Składniki:
4 średnie marchewki
4 łyżki żurawiny Fanex
sól, pieprz, cukier, słodka papryka
1/2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka masła
Przygotowanie:
Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i podsmażyć na łyżce masła, zalać około 1/2 szklanki wody i dodać żurawinę, doprawić płaska łyżeczką soli, płaską łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki papryki i świeżo zmielonym pieprzem. Całość dusić pod przykryciem aż marchewka zmięknie. Mąkę rozmieszać w 1/3 szklanki wody i wlać do marchewki, gotować jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawić. Podawać jak dodatek do obiadu 🙂
Ciekawy pomysł 🙂 Alternatywa dla nieco już oklepanej marchewki z groszkiem 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jeden dodatek, a zupełnie nowy smak 🙂
PolubieniePolubienie
pyszna : )
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
pyszna do obiadku 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój D. jest smakoszem marchewki, to z myślą o nim kolejna wersja tego klasyka 🙂 Dla mnie to koszmar z dzieciństwa 😀
PolubieniePolubienie