Kotlety grzybowe

Składniki:

1/2 kg odgotowanych, drobno pokrojonych grzybów leśnych, u mnie mrożone

2 cebule

1/3 szklanki ryżu

1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania

2 jajka

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Ryż ugotować w 2/3 szklanki osolonej wody, wymieszać z grzybami. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do grzybów. Wsypać bułkę tartą, pietruszkę i wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju. Masa jest dość rzadka, ale dzięki jajkom kotlety po usmażeniu są zwarte i się nie rozpadają.

kotlety grzybowe

DSC_5546DSC_8757

7 uwag do wpisu “Kotlety grzybowe

Dodaj komentarz