Orientalny kurczak z makaronem

Składniki:

1 filet z kurczaka

1 słoik pędów bambusa

1 nieduża marchewka

kilka grzybów mun

1/2 pora

sos sojowy

ocet ryżowy

olej arachidowy

sos do dań z woka

przyprawa orientalna

dymka

1/2 paczki makaronu błyskawicznego (125 g)

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą orientalną, skropić sosem sojowym, octem ryżowym i sosem do dań z woka. Bambusa osączyć i pokroić w paski, marchewkę w zapałkę, grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, pora przekroić wzdłuż na pół i posiekać. Na rozgrzany olej arachidowy wrzucić mięso, obsmażyć i dodać najpierw marchewkę i grzyby, a po kilku minutach bambusa i pora. Całość podsmażyć kilka minut i wymieszać przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu makronem. Przed podaniem posypać dymką. Smacznego 🙂

chow mein z kurczakiem

 

3 uwagi do wpisu “Orientalny kurczak z makaronem

Dodaj komentarz