Składniki:
1 filet z kurczaka
1 słoik pędów bambusa
1 nieduża marchewka
kilka grzybów mun
1/2 pora
sos sojowy
ocet ryżowy
olej arachidowy
sos do dań z woka
przyprawa orientalna
dymka
1/2 paczki makaronu błyskawicznego (125 g)
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą orientalną, skropić sosem sojowym, octem ryżowym i sosem do dań z woka. Bambusa osączyć i pokroić w paski, marchewkę w zapałkę, grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, pora przekroić wzdłuż na pół i posiekać. Na rozgrzany olej arachidowy wrzucić mięso, obsmażyć i dodać najpierw marchewkę i grzyby, a po kilku minutach bambusa i pora. Całość podsmażyć kilka minut i wymieszać przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu makronem. Przed podaniem posypać dymką. Smacznego 🙂
Smacznie i kolorowo… Taka podróż orientalna bez wychodzenia z domu 🙂 Kiedy mnie złapie niepogoda chętnie sięgnę po ten rzepis, zeby się zrobiło ciepło na duszy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie