Portobello z soczewicą

Składniki:

3-4 pieczarki portobello

ok. 5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy

3-4 plasterki boczku

5 dkg sera żółtego

natka pietruszki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Nóżki pieczarek odciąć i drobno posiekać, wymieszać z ugotowaną soczewicą, startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem i napełnić kapelusze pieczarek. Wierzch przykryć plasterkami boczku. Każdą pieczarkę zawinąć w folię aluminiową i grillować 20-40 minut na średnio rozgrzanym grillu. Smacznego 🙂

Zajrzyjcie do DESECZKOWO obejrzeć inne piękne deski 🙂

portobello z soczewicą

Reklamy

8 uwag do wpisu “Portobello z soczewicą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s