Portobello z soczewicą

Składniki:

3-4 pieczarki portobello

ok. 5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy

3-4 plasterki boczku

5 dkg sera żółtego

natka pietruszki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Nóżki pieczarek odciąć i drobno posiekać, wymieszać z ugotowaną soczewicą, startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem i napełnić kapelusze pieczarek. Wierzch przykryć plasterkami boczku. Każdą pieczarkę zawinąć w folię aluminiową i grillować 20-40 minut na średnio rozgrzanym grillu. Smacznego 🙂

Zajrzyjcie do DESECZKOWO obejrzeć inne piękne deski 🙂

portobello z soczewicą

DSC_9486

8 uwag do wpisu “Portobello z soczewicą

Dodaj komentarz