Gulasz z fasolki

Składniki:

1/2 kg schabu

1/2 kg fasolki szparagowej

1 nieduża cukinia

1 puszka marchewki z groszkiem

3 pomidory

2 cebule

1 słoiczek koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

zioła Małgosi

vegeta do mięs

słodka papryka

1 łyżka ostrej pasty paprykowej

Przygotowanie:

Schab pokroić w kostkę, posypać vegetą do mięs i ziołami. W garnku rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić, dodać mięso i obsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa. Całość podlać niewielka ilością wody i gotować pod przykryciem do miękkości mięsa. Cukinię pokroić w kostkę, z fasolki usunąć ogonki i również pokroić. Kiedy mięso będzie prawie miękkie wrzucić warzywa i gotować około 15 minut. Dodać koncentrat, pastę paprykową, doprawić do smaku, zagotować.

gulasz cukiniowy

5 uwag do wpisu “Gulasz z fasolki

Dodaj komentarz