Składniki:
1/2 kg schabu
1/2 kg fasolki szparagowej
1 nieduża cukinia
1 puszka marchewki z groszkiem
3 pomidory
2 cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
słodka papryka
1 łyżka ostrej pasty paprykowej
Przygotowanie:
Schab pokroić w kostkę, posypać vegetą do mięs i ziołami. W garnku rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić, dodać mięso i obsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa. Całość podlać niewielka ilością wody i gotować pod przykryciem do miękkości mięsa. Cukinię pokroić w kostkę, z fasolki usunąć ogonki i również pokroić. Kiedy mięso będzie prawie miękkie wrzucić warzywa i gotować około 15 minut. Dodać koncentrat, pastę paprykową, doprawić do smaku, zagotować.
Takiego dania jeszcze nie próbowałam, ale bardzo apetycznie wygląda i skosztowałabym z wielką przyjemnością 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
w takim wydaniu jeszcze fasolki nie próbowałam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie