Składniki:
1 opakowanie krewetek mrożonych (225 g)
1 cebula
1/2 papryki
1/2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
1/2 słoika kiełków fasoli mung
1 łyżka grzybów mun w paseczkach
1 łyżeczki przyprawy do dań orientalnych
2-3 łyżki sosu sojowego
olej kukurydziany
200 g makaronu spaghetti Lubella
Przygotowanie:
Grzyby mun zalać 1/2 szklanki wrzątku. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w paski, chili w krążki i dodać do cebuli, podsmażyć 2 minuty. Z krewetek usunąć resztki pancerzyków i dodać do cebuli razem z kiełkami fasoli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, grzybami mun razem z wodą, sosem sojowym i przyprawą. Wymieszać i smażyć całość 5 minut często mieszając. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z zawartością patelni. Smacznego 🙂
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
wspaniały, pyszny makaron!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Specjalnie dla mojego D., on jest smakoszem owoców morza 🙂
PolubieniePolubienie
Niesamowicie pysznie wygląda 🙂 Wpraszam się na takie jedzonko 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Świetne danie, bardzo lubię makaron, a ta wersja kojarzy mi się z wakacjami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Lekko i kolorowo jak w lecie 🙂
PolubieniePolubienie
Cudowne danie Kasiu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
O coś dla mnie…uwielbiam takie połączenia 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie