Spaghetti z krewetkami

Składniki:

1 opakowanie krewetek mrożonych (225 g)

1 cebula

1/2 papryki

1/2 papryczki chili

2 ząbki czosnku

1/2 słoika kiełków fasoli mung

1 łyżka grzybów mun w paseczkach

1 łyżeczki przyprawy do dań orientalnych

2-3 łyżki sosu sojowego

olej kukurydziany

200 g makaronu spaghetti Lubella

Przygotowanie:

Grzyby mun zalać 1/2 szklanki wrzątku. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w paski, chili w krążki i dodać do cebuli, podsmażyć 2 minuty. Z krewetek usunąć resztki pancerzyków i dodać do cebuli razem z kiełkami fasoli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, grzybami mun razem z wodą, sosem sojowym i przyprawą. Wymieszać i smażyć całość 5 minut często mieszając. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z zawartością patelni. Smacznego 🙂

spaghetti z krewetkami2
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam

Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu

11 uwag do wpisu “Spaghetti z krewetkami

Dodaj komentarz