Medaliony z indyka z makaronem

Składniki:

200 g makaronu Lubella wstążki pełne ziarno

4 kotlety z piersi indyka

1 szalotka

2 łyżeczki zielonego pieprzu z zalewy

1/2 papryczki chili

2 ząbki czosnku

2 suszone pomidory w oleju

1 kulka mozzarelli

1/2 szklanki bulionu

2 łyżki mąki pszennej

po łyżeczce czubrycy czerwonej i suszonych pomidorów w płatkach

Przygotowanie:

Kotlety z indyka posypać czubrycą i obtoczyć w mące. Szalotkę pokroić w półplasterki, chili w krążki, suszone pomidory w pasteczki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów i obsmażyć z obu stron indyka. Dodać szalotkę, chili, pieprz, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć wszystko razem 5 minut i podlać bulionem. Posypać suszonymi pomidorami, gotować około 5 minut i dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę. Całość gotować do rozpuszczenia sera często mieszając.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać z mięsem i sosem serowym. Smacznego 🙂

medaliony lubella
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam

Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu

7 uwag do wpisu “Medaliony z indyka z makaronem

Dodaj komentarz