Składniki:
200 g makaronu Lubella wstążki pełne ziarno
4 kotlety z piersi indyka
1 szalotka
2 łyżeczki zielonego pieprzu z zalewy
1/2 papryczki chili
2 ząbki czosnku
2 suszone pomidory w oleju
1 kulka mozzarelli
1/2 szklanki bulionu
2 łyżki mąki pszennej
po łyżeczce czubrycy czerwonej i suszonych pomidorów w płatkach
Przygotowanie:
Kotlety z indyka posypać czubrycą i obtoczyć w mące. Szalotkę pokroić w półplasterki, chili w krążki, suszone pomidory w pasteczki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów i obsmażyć z obu stron indyka. Dodać szalotkę, chili, pieprz, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć wszystko razem 5 minut i podlać bulionem. Posypać suszonymi pomidorami, gotować około 5 minut i dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę. Całość gotować do rozpuszczenia sera często mieszając.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać z mięsem i sosem serowym. Smacznego 🙂
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Dzień makaronu i wszędzie makaron ;P
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Rzadko się stosuję do wszelkich „dni” ale tu jakoś tak wyszło 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo apetyczne danie 🙂 Na takie bardzo chętnie bym się skusiła 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda wspaniale i pewnie tak smakuje 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie