Składniki:
50 g makaronu błyskawicznego
200 g krewetek
1 jako
1 szalotka
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
1 cm imbiru
szczypta cukru
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolskiego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krewetki obrać z resztek pancerzyków. Jajko roztrzepać i wylać na patelnią z łyżką rozgrzanego oleju. Posypac solą i pieprzem. Kiedy się zetnie delikatnie odwrócić na drugą stronę i zdjąć z patelni. Zwinąć i pokroić w cienkie paseczki. Szalotkę, czosnek, papryczki chili i imbir zmiksować w blenderze i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmażyć 2 minuty, dodać cukier, sos sojowy i sok z cytryny i wrzucić krewetki. Całość wymieszać i podsmażyć 2-3 minuty. Do krewetek dodać makaron i jajko, wymieszać i smażyć jeszcze minutę. Podawać od razu po przygotowaniu 🙂
OlejKonwenanse #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
Super, makaron z krewetkami, to zdecydowanie moje smaki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Takie smaki to ja bardzo lubię 🙂 Pysznie wygląda 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kompletnie nie znam się na kuchni inspirowanej kuchnią azjatycką,ale Twoje danie bardzo mi się podoba! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Różnorodnie, na ostro, to w sam raz dla mnie:)
Smacznego:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Krewetek jeszcze nie jadłam, ale danie wygląda bardzo apetycznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój partner uwielbia, więc czasem mu przyrządzam 🙂
PolubieniePolubienie