Pad thai

Składniki:

50 g makaronu błyskawicznego

200 g krewetek

1 jako

1 szalotka

1 papryczka chili

2 ząbki czosnku

1 cm imbiru

szczypta cukru

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka soku z cytryny

3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolskiego

sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krewetki obrać z resztek pancerzyków. Jajko roztrzepać i wylać na patelnią z łyżką rozgrzanego oleju. Posypac solą i pieprzem. Kiedy się zetnie delikatnie odwrócić na drugą stronę i zdjąć z patelni. Zwinąć i pokroić w cienkie paseczki. Szalotkę, czosnek, papryczki chili i imbir zmiksować w blenderze i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmażyć 2 minuty, dodać cukier, sos sojowy i sok z cytryny i wrzucić krewetki. Całość wymieszać i podsmażyć 2-3 minuty. Do krewetek dodać makaron i jajko, wymieszać i smażyć jeszcze minutę. Podawać od razu po przygotowaniu 🙂

Pad thai2

OlejKonwenanse  #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski

#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

10 uwag do wpisu “Pad thai

Dodaj komentarz