Składniki:
2 szklanki płatków kukurydzianych Lubella
1 szklanka płatków owsianych
po 3 łyżki suszonej żurawiny, jagód goji i suszonej morwy
garść orzechów włoskich i brazylijskich
ok. 100-150 ml płynnego miodu
4 łyżki chia
szklanka mleka
wiśnie z syropu do dekoracji
Przygotowanie:
Chia zalać mlekiem i odstawić do lodówki. Co jakiś czas mieszać.
Płatki wymieszać z bakaliami, a następnie zalać miodem i dokładnie wymieszać, żeby oblepił wszystkie składniki. Granolę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, rozsmarować i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Po 10 minutach przemieszać łyżką i piec jeszcze 10 minut. Następnie ostudzić, pokruszyć i przełożyć do zamykanego pudełka.
Kiedy chia spęcznieje, nakładać do pucharków na przemian z granolą. Udekorować wiśniami z syropu i listkami mięty.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Bardzo apetycznie wygląda i chętnie bym się skusiła na taki pucharek dobrodziejstw 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zdrowa porcja energii na cały dzień 🙂
PolubieniePolubienie
Świetny pomysł i bardzo apetyczny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Mega pysznie,bardzo lubię.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Wspaniały deserek!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu zapisuję się na jeden pucharek,bardzo lubię takie kompozycje :), a Twoja jeszcze tak ładnie wygląda!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję ☺
PolubieniePolubienie
Droga Kasiu!
Nie przepadam za puddingiem, ale Twój wygląda smacznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie