Pudding chia z domową granolą

Składniki:

2 szklanki płatków kukurydzianych Lubella

1 szklanka płatków owsianych

po 3 łyżki suszonej żurawiny, jagód goji i suszonej morwy

garść orzechów włoskich i brazylijskich

ok. 100-150 ml płynnego miodu

4 łyżki chia

szklanka mleka

wiśnie z syropu do dekoracji

Przygotowanie:

Chia zalać mlekiem i odstawić do lodówki. Co jakiś czas mieszać.

Płatki wymieszać z bakaliami, a następnie zalać miodem i dokładnie wymieszać, żeby oblepił wszystkie składniki. Granolę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, rozsmarować i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Po 10 minutach przemieszać łyżką i piec jeszcze 10 minut. Następnie ostudzić, pokruszyć i przełożyć do zamykanego pudełka.

Kiedy chia spęcznieje, nakładać do pucharków na przemian z granolą. Udekorować wiśniami z syropu i listkami mięty.

pudding chia z granolą
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

13 uwag do wpisu “Pudding chia z domową granolą

Dodaj komentarz