Słodko-ostre żeberka

Składniki:

1 kg żeberek

marynata:

1 cebula

3 ząbki czosnku

1/2 papryczki chili

1 liść laurowy

5 ziaren jałowca

5 łyżek sosu słodkie chili

3 łyżki pasty warzywnej pindżur Podravka

1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus

2 łyżeczki jarzynki

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chili pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, dodać pokrojone na kawałki żeberka, wymieszać, żeby mięso pokryło się marynatą i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. Podawać z ulubionymi dodatkami.

żeberka chili

DSC_9401

Jedna uwaga do wpisu “Słodko-ostre żeberka

Dodaj komentarz