Składniki:
150 g kaszy kuskus (1/2 opakowania)
1 słoiczek pieczarek marynowanych
1 filet z kurczaka
1/2 pora
3 ogórki konserwowe
sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
sos:
3-4 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
2 ząbki czosnku
szczypta cukru
Przygotowanie:
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i obsmażyć na rozgrzanej patelni. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki osączyć i pokroić w ćwiartki, pora posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami sosu, wlać do sałatki i wymieszać. Smacznego 🙂
wspaniały miks smaków 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
akurat wczoraj kupiłam kuskus 🙂 może się skuszę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Różnego rodzaju kasze często goszczą na moim stole.
Mieszam je z mięsem, warzywami, sosami i jest pysznie:) tak, jak u Ciebie:)
Milutko pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie