Składniki:
5 jajek
1 krążek ananasa z zalewy
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 łyżka majonezu
szczypiorek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać posiekany szczypiorek, kukurydzę i pokrojonego na kawałki ananasa. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać do połówek jajek i udekorować szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Ja ananasa używałam do ciasta, kukurydzę do sałatki, nie otwierałam wszystkiego specjalnie do jajek 😉
mmm tak trochę po hawajsku 🙂 nie próbowałam jeszcze z ananasem 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie wytrawne połączenia z owocami mają wzięcie 🙂
PolubieniePolubienie
nie łączyłam tych smaków w jedno, spróbuję 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 😉
PolubieniePolubienie
Bardzo mi się podoba tu wykorzystanie ananasa na pewno zrobię tak super to wygląda
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Jadłabym 🙂 niestety u mnie nikt nie jada takich połączeń 😦
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie w domu to też było nie do pomyślenia, ale teraz mój partner uwielbia 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Jajka na wielkanocny stół idealne, u mnie zawsze muszą być:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Za to u mnie w domu nigdy się nie robiło faszerowanych jajek 🙂
PolubieniePolubienie