Składniki:
2 opakowania ciastek oreo
400 g serka homogenizowanego naturalnego lub twarogu sernikowego
1 mały jogurt naturalny
400 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
4 łyżki żelatyny
1 słoiczek jagód w syropie
1 galaretka
50 g masła
1 szklanka mleka
Przygotowanie:
1 paczkę ciastek zmiksować w blenderze, połączyć z roztopionym masłem i wysypać na dno tortownicy, ugnieść.
Drugą paczkę ciastek połamać na kawałki. 2 łyżki żelatyny zalać 1/2 szklanki mleka, kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić na puch, zmiksować z żelatyną i wymieszać z ciastkami. Wyłożyć na ciasteczkowy spód i wstawić do lodówki.
Resztę żelatyny i mleka przygotować w ten sam sposób. Serek zmiksować z jogurtem i wystudzoną żelatyną, a następnie wymieszać z jagodami. Wylać na ściętą warstwę śmietanową i wstawić ponownie do lodówki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i lekko tężejącą wylać na sernik. Odstawić do całkowitego stężenia.
Pięknie się prezentuje i pewnie jeszcze lepiej smakuje 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
wyglada oblednie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Skusiłaś mnie tym przepisem żeby go zrobić aż ślinka mi cieknie
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Smakowite 🙂
Piękna kompozycja kolorystyczna, ale żeby jeszcze taka pyszota nie wchodziła w boczki.. 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Niestety 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
rewelacyjny !
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak przystało na kobietę w ciąży – nie oprę się przetestowania przepisu! 🙂 Wygląda świetnie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie