Składniki:
1 filet z indyka
1/3 główki sałaty radicchio
1 cebula
1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej
sól, pieprz
1 jajko
mąka
bułka tarta
Przygotowanie:
Fileta z indyka pokroić na kotlety i rozbić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju i dodać poszatkowaną sałatę, smażyć aż zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą i ostrą pastą paprykową, przestudzić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem i nałożyć usmażoną sałatę. Zwinąć w roladki i panierować najpierw w mące, potem w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
Lubię takie roladki 😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
pycha, muszę spróbować 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Koniecznie 🙂
PolubieniePolubienie