Roladki drobiowe z radicchio

Składniki:

1 filet z indyka

1/3 główki sałaty radicchio

1 cebula

1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej

sól, pieprz

1 jajko

mąka

bułka tarta

Przygotowanie:

Fileta z indyka pokroić na kotlety i rozbić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju i dodać poszatkowaną sałatę, smażyć aż zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą i ostrą pastą paprykową, przestudzić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem i nałożyć usmażoną sałatę. Zwinąć w roladki i panierować najpierw w mące, potem w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

roladki z radicchio

5 uwag do wpisu “Roladki drobiowe z radicchio

Dodaj komentarz