Składniki:
1 kg pałek z kurczaka
1 cebula
3 ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
1/2 szklanki śmietany kremówki
2 łyżki posiekanego koperku
marynata:
1 łyżeczka imbiru w proszku lub kawałek świeżego
1 łyżeczka ziaren kolendry
garść listków mięty
sól, pieprz
2-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Mięso wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę, a następnie obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na której smażyło się mięso wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić i przełożyć do mięsa. Całość zalać śmietaną, polać sokiem z cytryny i posypać koperkiem. Przykryć i piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
wpadam na obiad:)
PolubieniePolubienie
Zapraszam 😀
PolubieniePolubienie
Propozycja na pałki świetna. Talerzyck cudny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo aromatyczne i na pewno pyszne 😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Pysznie u Ciebie, jak zawsze:)
Pozdrawiam miło:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie