Pałki śmietanowo-cytrynowe

Składniki:

1 kg pałek z kurczaka

1 cebula

3 ząbki czosnku

sok z 1/2 cytryny

1/2 szklanki śmietany kremówki

2 łyżki posiekanego koperku

marynata:

1 łyżeczka imbiru w proszku lub kawałek świeżego

1 łyżeczka ziaren kolendry

garść listków mięty

sól, pieprz

2-3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Mięso wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę, a następnie obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na której smażyło się mięso wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić i przełożyć do mięsa. Całość zalać śmietaną, polać sokiem z cytryny i posypać koperkiem. Przykryć i piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Pałki śmietanowo-cytrynowe

9 uwag do wpisu “Pałki śmietanowo-cytrynowe

Dodaj komentarz