Składniki
1 puszka białej fasoli
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki kokosowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki miodu
10 dkg orzechów włoskich
10 dkg suszonych śliwek
Sposób przygotowania przepisu:
Fasolę zmiksować z jajkami na puszystą masę, dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę. Na końcu dodać posiekane bakalie i wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonej formy i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto wyjąć z formy, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Kasiu
Ciekawy skład, zatem i smak pewnie nieziemski:)
Ciasta Twoje są ucztą dla oczu, a potem ciała i ducha, mniam;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Ciekawy skład. Lubie takie zdrowe ekspertymenty i pozdrawiam gorąco.
PolubieniePolubienie
A to mnie zaskoczyłaś z ta fasola, koniecznie muszę spróbować !
PolubieniePolubienie
Bardzo ciekawy przepis jadłam już ze szpinakiem babkę pozdrawiam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie