Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą

Składniki

ok. 1 kg szynki wieprzowej

2 marchewki

2 cebule

1/4 główki czerwonej kapusty

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania przepisu:

Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Dodać posiekaną cebulę, przyprawy i zalać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, kapustę poszatkować, Warzywa dodać do mięso i dusić jeszcze około 15 minut, aż zmiękną. Doprawić do smaku. Mąkę rozmieszczać 1 szklance wody, wlać do gulaszu, Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą

3 uwagi do wpisu “Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s