Składniki
4 kawałki fileta z ulubionej ryby
1 opakowanie mrożonych brokułów
1 opakowanie mrożonego szpinaku
3-4 ząbki czosnku
4 jajka
2 łyżki jogurt
5 dkg sera żółtego
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Brokuła wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut, odcedzić. Szpinak wrzucić na patelnię, a kiedy rozmarznie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kawałki ryby, na rybie rozłożyć różyczki brokuła i szpinak. Całe jajka zmiksować do spienienia, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z jogurtem i wylać na rybę. Na wierzch zetrzeć ser żółty. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Smacznego 🙂
Uwielbiam połączenie ryby z warzywami:)
Pysznie u Ciebie kochana, jak zwykle!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Wspaniały przepis na rybę w niecodziennym wydaniu.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie