Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami

Składniki

4 kawałki fileta z ulubionej ryby

1 opakowanie mrożonych brokułów

1 opakowanie mrożonego szpinaku

3-4 ząbki czosnku

4 jajka

2 łyżki jogurt

5 dkg sera żółtego

sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Brokuła wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut, odcedzić. Szpinak wrzucić na patelnię, a kiedy rozmarznie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kawałki ryby, na rybie rozłożyć różyczki brokuła i szpinak. Całe jajka zmiksować do spienienia, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z jogurtem i wylać na rybę. Na wierzch zetrzeć ser żółty. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Smacznego 🙂

Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s