Żeberka pieczone

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych

1 łyżka czubrycy czerwonej

1/2 łyżeczki chili

1/2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego

1/4 łyżeczki kardamonu mielonego

1/2 łyżeczki kminku mielonego

kilka ziaren jałowca

1 liści laurowy

2 ziela angielskie

3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Żeberka pokroić na kawałki, posypać i natrzeć przyprawami i włożyć do naczynia do zapiekania, wrzucić ziarna jałowca, ziele angielskie i liść laurowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Żeberka pieczone

Jedna uwaga do wpisu “Żeberka pieczone

Dodaj komentarz