Składniki:
1/3 średniej dyni
kawałek imbiru (50 g po obraniu)
1 puszka mleka kokosowego
1/2 mleka zwykłego
sól, pieprz
1 mini papryczka chili
2 łyżki sosu sojowego
groszek ptysiowy do podania
Przygotowanie:
Dynie obrać, pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem i upiec do miękkości. Przełożyć do garnka, dodać starty imbir, roztartą w palcach papryczkę chili, zalać mlekiem kokosowym i zagotować. Zupę zblendować i rozrzedzić mlekiem. Zagotować. Doprawić sosem sojowym. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego 🙂
Smaczna zupka Kasieńko 😀
Dla mnie owszem, ale po małych przeróbkach 🥣
Pozdrawiam serdecznie 🧡🏵️
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
pycha! a z tym groszkiem ptysiowym wyglada elegancko 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
smak jesieni 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I kolory 😉
PolubieniePolubienie
fajny pomysł z mlekiem kokosowym :))
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie