Składniki:
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 średnie buraki
1/2 dyni piżmowej
200 g ziemniaków
1 pietruszka
50 g kaszy jaglanej
80 g soczewicy zielonej
zioła prowansalskie
kurkuma
ostra papryka
papryka wędzona
jarzynka
Przygotowanie:
Cebulę obrać i posiekać. W garnku z grubym dnem podsmażyć cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Buraki obrać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli, podsmażyć 2-3 minuty, dodać startą na grubym oczku pietruszkę i całość zalać wodą. Gotować około 15 minut. Wsypać soczewicę i kaszę jaglaną. Ziemniaki i dynię obrać, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników, w razie potrzeby dolać wody, dodać przyprawy i całość gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości wszystkich składników. Smacznego 🙂
jaka gęsta!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak, wchłonęła całą wodę, więc w sumie wyszedł prawie gulasz 😉
PolubieniePolubienie
Kasieńko
Syte zupy dla Panów w sam raz:)
Smacznie pozdrawiam, po raz któryś:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie