Składniki:
1 filet z kurczaka
1 słoik pędów bambusa
1/2 cukinii
1 garść grzybów mun
kilka pieczarek
1 cebula
1/2 marchewki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
makaron ryżowy
sos sojowy
sos chili
imbir mielony
trawa cytrynowa suszona
mieszanka przypraw orientalnych
Przygotowanie:
Grzyby mun namoczyć. Fileta pokroić w paski i posypać przyprawami i odstawić do lodówki. Grzyby pokroić w paski, marchewkę w zapałkę i wrzucić na rozgrzany olej. Cebulę pokroić w piórka i razem z kurczakiem wrzucić na patelnię. Podsmażyć 2-3 minuty. Cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w plastry, bambusa odsączyć i dodać do mięsa. Wymieszać i podsmażyć. Skropić sosem sojowym i sosem chili. Do wody z grzybów mun dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać do mięsa z warzywami, dokładnie wymieszać i smażyć całość 1-2 minuty. Podawać z makaronem ryżowym. Smacznego 🙂
no i pysznie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 choć coraz mniej ciekawie, okazuje się, mieszkam w epicentrum zakażeń i to zaczyna przerażać…
PolubieniePolubienie
współczuję, u mnie na razie tylko 8 przypadków, ale wiadomo, rosnąć to będzie
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dobrze, że u mnie różnorodne zapasy na co dzień, nie tylko z okazji kwarantanny 😉 a nie tylko makaron 😉
PolubieniePolubienie
o tak, ja też zawsze mam więcej wszystkiego;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Danie wygląda smacznie, niestety moja dieta nie pozwala na takie jedzonko!
Pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tu akurat zestaw składników pod mojego męża 😉
PolubieniePolubienie