Składniki:
200-250 g herbatników
240 g orzechów włoskich
ok 1/2 szklanki erytrytolu
1 budyń waniliowy
2,5 szklanki mleka
Przygotowanie:
Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć warstwę herbatników. 2 szklanki mleka zagotować razem ze słodzikiem. Orzechy włoskie zmielić i dodać do mleka, gotować około 10 minut. Budyń wymieszać z 1/2 szklanki mleka i wlać do orzechów. Gotować do zgęstnienia i wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwa ciastek i odstawić do wystudzenia. Smacznego 🙂
tak mało składników, a zapowiada się rewelacyjnie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie potrzeba wiele, a mamy smaczny i prosty deser 😉
PolubieniePolubienie
takie kanapki to się je z przyjemnością!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U Babci rośnie stary orzech, jeszcze wszystkich nie oskubałam, bo wszystkie pojemniki juz zajęte 😉 także szukam sposobu na zużycie 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda obłędnie! Aż mam ochotę zrobić sobie taką kanapkę dzisiaj i zjeść z popołudniową herbatką. Będę musiała sprawdzić czy mam wszystkie składniki w domu.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W razie czego orzechy można pominąć, tylko wtedy 2 szklanki mleka 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu
Ciekawy pomysł, szybka przekąska:)
Smacznie pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak się pominie orzechy to jeszcze prostsza, szybsza i tańsza 🙂
PolubieniePolubienie