Makaron z tuńczykiem

Składniki:

150 g ulubionego makaronu

1 puszka tuńczyka w wodzie

200 g mrożonego groszku

200 g mrożonej fasolki szparagowej

1 mała cukinia

150 g jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz, curry

Przygotowanie:

Makaron wrzucić na osolony wrzątek, a po kilku minutach dorzucić mrożone warzywa i gotować do miękkości. Odcedzić. Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody, posypać curry i dusić do miękkości. Do makaronu dodać cukinię i odciśniętego tuńczyka, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Makaron podawać z sosem. Smacznego 🙂

Makaron z tuńczykiem

2 uwagi do wpisu “Makaron z tuńczykiem

Dodaj komentarz