Składniki:
150 g ulubionego makaronu
1 puszka tuńczyka w wodzie
200 g mrożonego groszku
200 g mrożonej fasolki szparagowej
1 mała cukinia
150 g jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz, curry
Przygotowanie:
Makaron wrzucić na osolony wrzątek, a po kilku minutach dorzucić mrożone warzywa i gotować do miękkości. Odcedzić. Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody, posypać curry i dusić do miękkości. Do makaronu dodać cukinię i odciśniętego tuńczyka, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Makaron podawać z sosem. Smacznego 🙂
prosto i smacznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 🙂
PolubieniePolubienie