Kaszotto z indykiem

Składniki:

200 g kaszy gryczanej

500 g indyka

1 czerwona papryka

1 marchewka

1 duża cebula

1 średnia cukinia

150 g groszku cukrowego

sól, pieprz

sos chili

słodka papryka, zioła prowansalskie

przyprawa do drobiu

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Indyka pokroić w kostkę i posypać przyprawą do drobiu i dodać do cebuli, podsmażyć. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do mięsa, paprykę i cukinię pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Posypać przyprawami, wsypać kaszę, podlać ok. 1,5 szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości kaszy. Pod koniec dodać pokrojony groszek. Smacznego 🙂

Kaszotto z indykiem

Dodaj komentarz