Aromatyczne danie z leśnymi grzybami i łososiem 🙂
Składniki
150 g fileta z łososia
150 g ryżu do risotto
150 g szpinaku mrożonego
1 szklanka odgotowanych prawdziwków
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
oliwa z oliwek
ocet jabłkowy
2 szklanki bulionu grzybowego (może być z kostki)
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oliwie razem z przeciśnięty przez praskę czosnkiem. Dodać szpinak, a kiedy się rozpadnie, grzyby.
Do szpinaku z grzybami dodać ryż i podsmażać razem 5 minut.
Całość podlewać gorącym bulionem.
Łososia pozbawić skóry, pokroić w kostkę, skropić octem jabłkowym i posypać solą i pieprze. Kiedy ryż będzie półmiękki dodać łososia i delikatnie wymieszać.
Wlać resztę bulionu i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki.
aż mi zapachnialo 🙂 sezon grzybowy to chyba moj ulubiony sezon w roku 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak, zwłaszcza tak obfity jak w tym roku 😀
PolubieniePolubienie