Risotto z prawdziwkami

Aromatyczne danie z leśnymi grzybami i łososiem 🙂

Składniki

150 g fileta z łososia

150 g ryżu do risotto

150 g szpinaku mrożonego

1 szklanka odgotowanych prawdziwków

1 mała cebula

2 ząbki czosnku

sól i pieprz

oliwa z oliwek

ocet jabłkowy

2 szklanki bulionu grzybowego (może być z kostki)

natka pietruszki

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oliwie razem z przeciśnięty przez praskę czosnkiem. Dodać szpinak, a kiedy się rozpadnie, grzyby.

Do szpinaku z grzybami dodać ryż i podsmażać razem 5 minut.

Całość podlewać gorącym bulionem.

Łososia pozbawić skóry, pokroić w kostkę, skropić octem jabłkowym i posypać solą i pieprze. Kiedy ryż będzie półmiękki dodać łososia i delikatnie wymieszać.

Wlać resztę bulionu i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki.

3 uwagi do wpisu “Risotto z prawdziwkami

Dodaj komentarz