Curry rybne z groszkiem cukrowym

Składniki:

400-500 g fileta z pstrąga łososiowego

100 g groszku cukrowego

1/2 puszki kukurydzy

4 pomidory

1-2 cebule

1 łyżeczka curry

1/2 łyżeczki kurkumy

1/2 łyżeczki imbiru

2-3 łyżki sosu sojowego

1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek

przyprawa do ryb

1 mały jogurt naturalny

Przygotowanie:

Z ryby usnąć skórkę i pozostałe ości. Pokroić w kostkę i posypać przyprawą do ryb. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć aż zaczną się rozpadać. Dodać przyprawy, sos sojowy i pastę paprykową. Do sosu dodać rybę, groszek pokrojony na pół i kukurydzę, delikatnie mieszać i gotować całość około 10 minut. Zestawić z palnika i kiedy przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

curry z łososiem i groszkiem cukrowym


Jedna uwaga do wpisu “Curry rybne z groszkiem cukrowym

Dodaj komentarz