Składniki:
400-500 g fileta z pstrąga łososiowego
100 g groszku cukrowego
1/2 puszki kukurydzy
4 pomidory
1-2 cebule
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki imbiru
2-3 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek
przyprawa do ryb
1 mały jogurt naturalny
Przygotowanie:
Z ryby usnąć skórkę i pozostałe ości. Pokroić w kostkę i posypać przyprawą do ryb. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć aż zaczną się rozpadać. Dodać przyprawy, sos sojowy i pastę paprykową. Do sosu dodać rybę, groszek pokrojony na pół i kukurydzę, delikatnie mieszać i gotować całość około 10 minut. Zestawić z palnika i kiedy przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Jedna uwaga do wpisu “Curry rybne z groszkiem cukrowym”