Składniki:
2 laski kiełbasy
2 cebule
3 papryki
ok. 1 kg dyni
1 bakłażan
1 koncentrat pomidorowy (200 g)
1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do cebuli, podsmażyć. Dynię wydrążyć, obrać i pokroić w kostkę. Z papryki wykroić pestki i pokroić w kostkę. Bakłażana pokroić w kostkę. Warzywa dodać do cebuli i podsmażyć około 10 minut. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z około 1 szklanką wody i wlać do warzyw z kiełbasą. Dodać pastę paprykową i przyprawy. Całość dusić około 20-30 minut pod przykryciem. Smacznego 🙂
Ale pysznie wygląda! A to naczynie rodem z Bolesławca dopełnia całości!!!
Mniammmmmm
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
pysznie i sezonowo 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
pyszne, sezon na dynię uważam za otwarty;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zdecydowanie tak 🙂
PolubieniePolubienie
Przyznam, że nigdy nie próbowałam.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie