Ciasto fasolowe

Oryginalny przepis znajdziecie tutaj 😉 I powiem Wam, że jest to najlepsze ciasto fasolowe, jakie do tej pory udało mi się zrobić 🙂

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli
2 banany
30 g odżywki białkowej
1,5 łyżki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
80 g daktyli
2 całe jajka

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć i razem z resztą składników zmiksować za pomocą blendera na jednolitą masę. Przelać do keksówki. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić przed pokrojeniem. Smacznego 🙂

5 uwag do wpisu “Ciasto fasolowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s