Pierś z kaczki w miodowej glazurze

Składniki:

1 pierś z kurczaka

marynata:

1 łyżeczka miodu

1 łyżkeczka musztardy francuskiej

1 łyżeczka ajwaru ostrego

1 łyżeczka octu balsamicznego owocowego

2 łyżeczki sosu sojowego

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

1/2 łyżeczki rozmarynu

Przygotowanie:

Skórę naciąć w kratkę. Składniki marynaty wymieszać i wetrzeć w mięso. Odstawić na noc do lodówki, następnie upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zrumienienia skórki. Można podawać na zimno do kanapek lub sałatek lub na ciepło do obiadu. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s