Potrawka ryżowa z rybą

Składniki:

100 g ryżu

1 mała cebula

kawałek papryki

kawałek marchewki

100 g zielonego groszku

2 ząbki czosnku

1/2 opakowania kremowego serka kanapkowego, u mnie bazyliowa apetina

sól i pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć minutę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i razem z papryką pokrojoną w kostkę i groszkiem dodać do cebuli. Wsypać ryć. Podsmażyć 5 minut i zalać 1 szklanką wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu dopóki ryż nie wchłonie całego płynu. Wymieszać z serkiem i doprawić do smaku.

2 uwagi do wpisu “Potrawka ryżowa z rybą

Dodaj komentarz