Składniki:
3 jajka
1/3 szklanki erytrolu
1 opakowanie skyru
60 g mąki pszennej
60 g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 banan
Przygotowanie:
Jajka zmiksować na puszystą masę ze słodzidłem (można użyć cukru), a następnie na małych obrotach połączyć ze skyrem. Dodać mąki i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie. Nałożyć po łyżce masy do foremek (u mnie 12 silikonowych), do reszty dodać kakao, wymieszać i nałożyć po trochu na wierzch babeczek. Banana pokroić w plasterki i lekko wcisnąć na wierzchu babeczek. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Smacznego 🙂
Babeczki zawsze spoko 🙂 Myślę, że można wykorzystać bardzo dojrzałe banany.
PolubieniePolubienie
Ale one apetyczne!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Proste a jakie pyszne:) idealne dla dzieci.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie