Babeczki z bananem

Składniki:

3 jajka

1/3 szklanki erytrolu

1 opakowanie skyru

60 g mąki pszennej

60 g mąki pełnoziarnistej

1 łyżeczka kakao

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 banan

Przygotowanie:

Jajka zmiksować na puszystą masę ze słodzidłem (można użyć cukru), a następnie na małych obrotach połączyć ze skyrem. Dodać mąki i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie. Nałożyć po łyżce masy do foremek (u mnie 12 silikonowych), do reszty dodać kakao, wymieszać i nałożyć po trochu na wierzch babeczek. Banana pokroić w plasterki i lekko wcisnąć na wierzchu babeczek. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Smacznego 🙂

5 uwag do wpisu “Babeczki z bananem

Dodaj komentarz