Chow mein z tofu

Składniki:

1 opakowanie tofu, u mnie marynowane w chili

1/2 opakowanie makaronu chow mein (125 g)

1/2 marchewki

1/2 pora

1 czerwona papryka

120 g fasolki szparagowej mrożonej

sól

słodka papryka

sos chili

sos sojowy

Przygotowanie:

Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tofu pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni., a następnie pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, paprykę i pora pokroić. Warzywa razem z fasolką wrzucić na patelnię. Posypać przyprawami, skropić sosem chili i sosem sojowym. Podlać niewielka ilością wody i podsmażyć. Warzywa wymieszać z makaronem, a następnie z tofu. Podawać od razy po przygotowaniu. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Chow mein z tofu

Dodaj komentarz