Składniki:
1 opakowanie tofu, u mnie marynowane w chili
1/2 opakowanie makaronu chow mein (125 g)
1/2 marchewki
1/2 pora
1 czerwona papryka
120 g fasolki szparagowej mrożonej
sól
słodka papryka
sos chili
sos sojowy
Przygotowanie:
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tofu pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni., a następnie pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, paprykę i pora pokroić. Warzywa razem z fasolką wrzucić na patelnię. Posypać przyprawami, skropić sosem chili i sosem sojowym. Podlać niewielka ilością wody i podsmażyć. Warzywa wymieszać z makaronem, a następnie z tofu. Podawać od razy po przygotowaniu. Smacznego 🙂
Przyznam szczerze, że nigdy nie jadłam tofu, chyba się trochę boję…ale tak fajnie to połączyłaś, że mogłabym się skusić:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja cały czas próbuje 🙂 Pierwszym razem było dla mnie kompletnie niejadalne, więc potem testowałam wędzone, jadalne ale dosyć specyficzne. Ta nowości, od razu marynowana, jest ok 🙂
PolubieniePolubienie
Kilka prostych składników i jest pyszne danie
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 🙂
PolubieniePolubienie