Składniki:
porcja rosołowa lub kości schabowe
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
400 g ziemniaków
100 g pęczaku
250 g ogórków kiszonych
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kości zalać woda i zagotować, zebrać szumowiny. Posolić. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku i wrzucić do wywaru. Gotować 15 minut. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i razem z pęczakiem dodać do wywaru. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać starte na tarce ogórki, doprawić do smaku i gotować jeszcze 10 minut. Smacznego 🙂
Składniki
- Marchew: 100g / 41 kcal
- Ziemniaki: 400g / 308 kcal
- Kasza jęczmienna (pęczak): 100g / 352 kcal
- Ogórek kiszony: 250g / 27 kcal
- Bulion warzywny z kurczaka: 1500g / 90 kcal
818 kcal łącznie
Węglowodany: 166 g
Tłuszcze: 4 g
Białko: 26 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com
Ogorkową bardzo lubię, z pęczakiem jeszcze nie jadłam. Najbardziej lubimy z ryżem
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z ryżem tez musi być pyszna 🙂 Nigdy nie jadłam, u mnie w domu była tylko z ziemniakami 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszna i pożywna zupa ogórkowa ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię zupę ogórkową, ale zamiast pęczaku dodaję ugotowane ziemniaki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z ziemniakami pycha 😀
PolubieniePolubienie
Fajna wersja, lepsza niż z ryżem 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
fajna wersja ogórkowej
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
U nas ogórkowa z ryżem albo z grubym makaronem, moim córuś tak smakuje:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A to ja z kolei nigdy z makaronem nie jadłam 🙂
PolubieniePolubienie