Przepis od @mama na siłowni 🙂
Składniki:
500 g sera na sernik
4 jajka
1 budyń bez cukru
30 g odżywki białkowej
1 opakowanie skyru
1/2 szklanki erytrolu
opcjonalnie rodzynki i orzechy
ja dodatkowo spód blaszki wyłożyłam herbatnikami
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno. Ser, żółtka, jogurt i budyń zmiksować w osobnej misce. Do masy z serem, dodać ubite białka, mieszając delikatnie łyżką, tak aby cały czas, masa była puszysta, to wtedy sernik też będzie puszysty. Masę przelać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach, od 50 do 60 minut. Upieczone ciasto studzić w uchylonym piekarniku, aby za szybko nie opadło.
Piękny klasyczny sernik.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
serniki to moja wielka miłość:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Serniki, to raczej moja pieta achillesowa, najlepszy jest ten u Babci 😀 Ale próbuję się przekonać do ich pieczenia 🙂
PolubieniePolubienie
Nigdy nie jadłam skyru
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam, to taki bardzo gęsty i kremowy jogurt 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam każdy sernik 🙂 Ten zapowiada się pysznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie