Trójkąciki z parówkami

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego XXL

3 parówki

kawałek cukinii

kawałek papryki

1 cebula

sól, pieprz

cukinia

słodka papryka

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić. Parówki pokroić w plasterki, cukinię i paprykę w kostkę i dodać do cebuli. Całość podsmażyć 10 minut i doprawić do smaku. Przestudzić. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy nakładać po 1-2 łyżki farszu i sklejać. Brzegi docisnąć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Trójkąciki z parówkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s