Gnocchi z warzywnym ragout

Składniki:

1 opakowanie gnocchci

1 mała cukinia

1/2 czerwonej papryki

1 średni ziemniak

1 cebula

1/2 pora

1 puszka krojonych pomidorów

40 g suszonych pomidorów bez oleju

2 ząbki czosnku

słodka papryka

chili

zioła prowansalskie

jarzynka

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojonego w drobna kostkę ziemniaka i podsmażyć kilka minut. Suszone pomidory pokroić w paseczki, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków z cebulą, podsmażyć 1-2 minuty, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Pora posiekać, cukinię i paprykę pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. Zalać pomidorami, przyprawić i dusić 15-20 minut. Gnocchi przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z sosem. Od razu podawać. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje

  • Gnocchi: 500g / 665 kcal
  • Papryka: 60g / 18 kcal
  • Por: 100g / 61 kcal
  • Cukinia: 250g / 42 kcal
  • Cebula: 100g / 40 kcal
  • Pomidory suszone: 40g / 85 kcal
  • Ziemniaki: 150g / 115 kcal
  • Pomidory z puszki: 400g / 84 kcal

1110 kcal łącznie
Węglowodany: 168 g
Tłuszcze: 36 g
Białko: 25 g

555 kcal / porcja
Węglowodany: 84 g
Tłuszcze: 18 g
Białko: 12 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

2 uwagi do wpisu “Gnocchi z warzywnym ragout

Dodaj komentarz