Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Składniki:

2 średnie marchewki, około 120 g po obraniu
60 g zmielonych orzechów włoskich + łyżka do dekoracji
40 g mąki kokosowej
2-3 łyżki erytrolu
2 jajka
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

do dekoracji:
40 g czekolady deserowej + 3-4 łyżki mleka

Przygotowanie:

Jajka ubić z erytrolem na puszystą masę, dodać startą marchewkę i pozostałe składniki i wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać nią upieczone ciasto. Posypać posiekanymi orzechami. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Dodaj komentarz