Składniki:
300 g mąki
160 g musu dyniowego
160 g masła
100 g masła orzechowego
3/4 szklanki cukru
4 jajka
1,5 łyżeczki sody
garść orzechów włoskich
Przygotowanie:
Masło rozpuścić, a następnie zmiksować z masłem orzechowym, dynią i żółtkami jajek, na końcu dodać mąkę z sodą i miksować do połączenia składników. Białka jajek ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać do ciasta, wsypać orzechy i wymieszać. Wlać do natłuszczonej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą. Smacznego 🙂
Wow! Ale zacna babeczka!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
uroczo wygląda:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Pysznie wygląda ta babeczka, zjadłabym choć kawałeczek
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
wspaniała 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
wpraszam się na kawałek!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Świetne ciasto na jesienną porę!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadza się 🙂
PolubieniePolubienie
Idealna jesienna babka!:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W tym roku jesień i za oknem na na talerzu 🙂
PolubieniePolubienie