Tortilla z wieprzowiną

Składniki:

3 tortille 30 cm

1/2 kg karkówki

1/4 kapusty pekińskiej

1/2 puszki kukurydzy

kawałek pora

1 awokado

sok z cytryny

sos gyros Fanex

zioła Małgosi

obsypka maspolanka

sól, pieprz

Przygotowanie:

Karkówkę pokroić w plastry, obsypać przyprawami, skropić olejem i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. Pekinkę posiekać, pora pokroić drobno. Awokado obrać i rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny.

Tortille posmarować pastą z awokado, posypać pekinką, porem i kukurydzą. Mięso poszarpać widelcem i ułożyć na tortillach, polać sosem gyros i złożyć boki tortilli w kopertę. Opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu. Smacznego 🙂

tortille z wieprzowinąprzekąski na mecz

17 uwag do wpisu “Tortilla z wieprzowiną

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s