Składniki:
150 g fig suszonych
150 g daktyli suszonych
70 g wiórków kokosowych
50 g orzechów brazylijskich
2 łyżki kakao
2 łyżko oleju kokosowego
3 łyżki otrąb
Przygotowanie:
Figi zalać wrzątkiem i moczyć około godzinę, odcedzić. Do blendera wrzucić figi, daktyl bez pestek, wiórki kokosowe, orzechy, kakao i olej kokosowy i zmiksować na prawie jednolitą masę. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w otrębach, można również wykorzystać kakao lub mielone orzechy. Po przygotowaniu schłodzić.
Fajne sa takie kuleczki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I można je zajadać bez wyrzutów sumienia 🙂
PolubieniePolubienie
to ja sobie zamawiam parę sztuk 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Częstuj się 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Słodka przekąseczka, dla smakoszy słodkości i bakalii- idealna:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I w dodatku zdrowsza niż tradycyjne słodkości 🙂
PolubieniePolubienie
Dużo zdrowia i smaku, super pomysł:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie