Składniki:
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1/4 szklanki cukry trzcinowego
1/2 szklanki puree z dyni
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
1 łyżka kawy rozpuszczalnej + 2 łyżki wrzątku i 2 łyżki mleka
garść orzechów brazylijskich
kruszonka:
1/2 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru trzcinowego
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem. Kawę zalać wrzątkiem i wymieszać z mlekiem. Do mąki dodać pozostałe składniki i posiekane orzechy, wymieszać na jednolita masę i przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Z mąki, cukru i masła przygotować kruszonkę i wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Smacznego 🙂
to ja biorę herbatkę i pędzę na ciasto;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Już kroję 🙂
PolubieniePolubienie
Nie przepadam za dynią, ale jak patrze na te zdjęcia to mam ochotę zabrać się za pieczenie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja tez nie jestem jej wielką fanką, ale w cieście smakuje dobrze 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię ciasta dyniowe. Niestety w moim domu tylko ja je jem
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja lubię dynię tylko w cieście lub omlecie 🙂
PolubieniePolubienie
Podkradam porcyjke! Pysznie się zapowiada:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smacznego 🙂
PolubieniePolubienie